agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Słodkie małe papryki pełne nadzienia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszna papryka z zaskakującym nadzieniem.

Słodkie małe papryki pełne nadzienia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Słodkie małe papryki pełne nadzienia

 

Sposób przygotowania:

Słodkie małe papryki pełne nadzienia
Papryczki oczyścić i opłukać. Ustawić na blaszce do pieczenia. Szparagi opłukać, obciąć zdrewniałe końcówki, ułożyć koło papryki. Posypać szczyptą soli , pieprzu i ziarnami słonecznika, następnie skropić olejem słonecznikowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i zapiekać 20 minut. W tym czasie imbir oraz pomidory suszone pokroić w kostkę. Oliwki i czosnek marynowany pokroić w plasterki. Liście szpinaku opłukać i osuszyć posiekać. Warzywa przełożyć do miski. Po upieczeniu szparagów , pokroić je i wraz z ziarnami słonecznika dodać do reszty farszu, wymieszać. Ciepłe papryczki nadziewać farszem. Papryczki nie wymagają żadnego sosu. Smacznego:)
Słodkie małe papryki pełne nadzienia
oczyszczone papryczki oraz szparagi ułożyć na blaszce do pieczenia
Słodkie małe papryki pełne nadzienia
czosnek, im=bbir pomidory oraz oliwki pokroić
Słodkie małe papryki pełne nadzienia
upieczone szparagi pokroić dodać do reszty farszu i wymieszać
Słodkie małe papryki pełne nadzienia
gotowym farszem nadziewać upieczone papryczki.