rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Słodkie ślimaczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proste ciasteczka francuskie

Słodkie ślimaczki

Składniki:

Słodkie ślimaczki

 

  • dwa ciasta francuskie chłodzone
  • słoik dżemu wiśniowego
  • szklanka wiórków kokosowych
  • jajko
  • cukier

Sposób przygotowania:

Słodkie ślimaczki
Dżem zmieszać z wiórkami kokosowymi.Rozwinąć ciasto na dużej desce lub stolnicy. Cienko rozsmarować dżemem z wiórkami i zrolować w długi wałek.Nóż moczyć w ciepłej wodzie i kroić na 0,5 cm kawałki. Układac na blaszce z papierem do pieczenia w odstępach. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Wstawic do nagrzanego do 220 st.piekarnika na około 25 min,aż będą złoto-brązowe.Po wyjęciu z piekarnika mogą być mokre bo dżem wypłynie,ale to nic złego.