iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Słodko-kwaśna kapustka na smalcu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Słodko-kwaśna kapustka na smalcu

Słodko-kwaśna kapustka na smalcu

Składniki:

Słodko-kwaśna kapustka na smalcu

 

  • 1 szt kapusta młoda,
  • Sól,
  • cukier,
  • ocet 10 %,
  • pieprz,
  • 1 łyżka smalec

 

Sposób przygotowania:

Słodko-kwaśna kapustka na smalcu
Kapustę myjemy osuszamy i kroimy drobno i gotujemy z dodatkiem soli i cukru ,ma być wyczuwalna słodycz. Gdy kapusta jest prawie miękka odcedzamy ją na sicie i podsmażamy na smalcu . Mieszamy i doprawiamy do smaku octem,pieprz ,sola i cukrem.I jeszcze chwilę smażymy . Kapusta ma być słodko kwaśna. Każda kapusta jest inna większa mniejsza ,zawsze doprawiam do smaku . Musi być ocet nie można wymienić na sok z cytryny czy kwasek

Tagi:

kapusta