mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Słodko-kwaśne danie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i proste w przygotowaniu danie na każdy obiad.

Słodko-kwaśne danie

Składniki:

Słodko-kwaśne danie

 

  • 300 g pieczarek
  • połówka kapusty pekińskiej
  • 1 biała cebula
  • mała puszka konserwowej kukurydzy
  • 100 g kiełków sojowych
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Słodko-kwaśne danie
Na początku na patelnię wlać olej i zeszklić pokrojoną cebulkę. Następnie dodać pokrojone pieczarki i poszatkowaną kapustę pekińską. Patelnię przykryć i dusić przez 5-10 minut. W misce umieścić cukier, sos sojowy, ketchup, mąkę i bulion. Dokładnie wymieszać. Mieszankę wlać na patelnię. Następnie dodać kiełki i odsączoną z zalewy kukurydzę i ponownie wszystko dusić razem przez 5-10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem.Smacznego.