Sposób przygotowania:
Słodko-kwaśny sos pomidorowy
Jeśli używamy pomidorów to należy je obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dusić w garnku, aż zrobi się z nich przecier. Gotowy przecier pomidorowy należy połączyć z wodą.
Cebulę i czosnek obrać pokroić w drobną kostkę, a czosnek dodatkowo zmiażdżyć. Kiełbasę pokroić również w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę. Wrzucić czosnek i kiełbasę. Cały czas mieszając, by czosnek się nie przypalił. Zalać przecierem. Do własnoręczne przygotowanego przecieru dodać wody, tak by masa nie była zbyt gęsta, ani lejąca.
Doprawić kostką rosołową, solą, pieprzem, cukrem, suszoną bazylią. Chwilę razem gotować. Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić do sosu i wyłączyć ogień, przykryć garnek.
Cebulę i czosnek obrać pokroić w drobną kostkę, a czosnek dodatkowo zmiażdżyć. Kiełbasę pokroić również w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę. Wrzucić czosnek i kiełbasę. Cały czas mieszając, by czosnek się nie przypalił. Zalać przecierem. Do własnoręczne przygotowanego przecieru dodać wody, tak by masa nie była zbyt gęsta, ani lejąca.
Doprawić kostką rosołową, solą, pieprzem, cukrem, suszoną bazylią. Chwilę razem gotować. Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić do sosu i wyłączyć ogień, przykryć garnek.