Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Słone babeczki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna przekąska idealna na karnawal

Słone babeczki z farszem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Słone babeczki z farszem

 

  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • szczypiorek
  • czosnek włoski w oleju
  • pieprz i sól
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek mąki
  • 1 żółtko
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Słone babeczki z farszem
W pierwszej kolejności musimy upiec babeczki. Zimne masło siekamy z mąką i szczyptą soli, następnie dodajemy 1 żółtko i zagniatamy jednolite ciasto, które dość cienko wałkujemy, a następnie wkładamy do foremek na babeczki. Przed wstawieniem do piekarnika, do każdej babeczki wkładamy kilka fasolek Jaś, by ciasto nie wyroslo do góry. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180*. Z takiej porcji wychodzi około 10-15 babeczek (zależne od formek i grubości ciasta). Jajka gotujemy na twardo. Kiedy są zimne ucieramy na drobnych oczkach i przekładamy do miseczki, dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz musztarde z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem – dokładnie mieszamy. tak przygotowaną pastę nakładamy równomiernie do upieczonych babeczek, na srodku każdej babeczki układamy po 1 ząbku czosnku włoskiego w oleju
Słone babeczki z farszem
Zimne masło siekamy z mąką i szczyptą soli,
Słone babeczki z farszem
Przed wstawieniem do piekarnika, do każdej babeczki wkładamy kilka fasolek Jaś,
Słone babeczki z farszem
Etap 3

Tagi:

jajko jajka