Sposób przygotowania:
Słone babeczki z farszem
W pierwszej kolejności musimy upiec babeczki. Zimne masło siekamy z mąką i szczyptą soli, następnie dodajemy 1 żółtko i zagniatamy jednolite ciasto, które dość cienko wałkujemy, a następnie wkładamy do foremek na babeczki. Przed wstawieniem do piekarnika, do każdej babeczki wkładamy kilka fasolek Jaś, by ciasto nie wyroslo do góry. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180*. Z takiej porcji wychodzi około 10-15 babeczek (zależne od formek i grubości ciasta). Jajka gotujemy na twardo. Kiedy są zimne ucieramy na drobnych oczkach i przekładamy do miseczki, dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz musztarde z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem – dokładnie mieszamy. tak przygotowaną pastę nakładamy równomiernie do upieczonych babeczek, na srodku każdej babeczki układamy po 1 ząbku czosnku włoskiego w oleju