agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kruche babeczki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

świetne przekąski akurat na jednego kęsa:)

Kruche babeczki z nadzieniem

Składniki:

Kruche babeczki z nadzieniem

 

  • babeczki kruche słone 20 szt
  • szynka, boczek 200 g
  • ser żółty 100 g
  • cebula 1 duża
  • śmietana 1 łyżka
  • majonez 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • koperek do zdobienia
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z nadzieniem
Babeczki kruche słone kupiłam gotowe. Wędliny to tzw, przegląd lodówki i zamrażarki. Szynkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy, dodajemy do szynki, podsmażamy na złoty kolor. Ser żółty użyłam w plastrach. Pokroić w kostkę, dodać do szynki ale już nie podsmażać, żeby się nie rozpuścił . Farsz nakładać do babeczek. Śmietanę wymieszać z łyżką majonezu, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz szczyptą pieprzu. Odrobiną sosu polewać babeczki. Dekorować świeżym koperkiem. Smacznego:)