agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Słone babeczki z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne babeczki jako dodatek do barszczu

Słone babeczki z łososiem

Składniki:

Słone babeczki z łososiem

 

  • szczypiorek 2 pęczki
  • oliwki zielone 5 łyżek
  • łosoś filet-wędzony-1 szt
  • kawior 2 łyżeczki
  • pieprz 2 szczypty
  • rukola 10 listków
  • majonez 1/3 szklanki
  • sól 2 szczypty
  • jajka 8 szt
  • babeczki gotowe z kruchego ciasta 2 opak
  • ocet spirytusowy 1/3 szklanki

Sposób przygotowania:

Słone babeczki z łososiem
Należy przygotować babeczki kruche gotowe. W pierwszej kolejności zagotować wodę z octem, wsypać sól. Dodać do gorącej ale nie wrzącej wody łososia, wbić po 1 jajku i gotować aż się zetnie. Wyjąć i ostudzić. Łososia wymieszaj z majonezem. Do każdej z babeczek włóż po listku rukoli i po porcji łososia. Na tym ułóż jajko. Udekoruj kawiorem i plasterkami oliwek. Równo przytnij opłukany szczypiorek. Wyłóż nim podłużny półmisek. Na tym ustaw babeczki.