Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Słone muffiny szpinakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szpinak lekko podgotować i odcedzić. Fetę pokroić w małe kostki. Przygotować mokre składniki: jajka wymieszać z jogurtem, dodać olej.

Słone muffiny szpinakowe

Składniki:

Słone muffiny szpinakowe

 

 

Sposób przygotowania:

Słone muffiny szpinakowe
Szpinak lekko podgotować i odcedzić. Fetę pokroić w małe kostki. Przygotować mokre składniki: jajka wymieszać z jogurtem, dodać olej. Przygotować suche składniki: mąkę połączyć z solą i proszkiem, wymieszać z mokrymi składnikami. Szpinak i pokrojoną fetę dodać do ciasta. Nałożyć do kokilek lub foremek, piec około 30 min. w temp. 180 st. C.