Sposób przygotowania:
Słoneczne naleśniki
Jajko roztrzepuję z mlekiem, dodaję mąkę pszenną, dalej ubijam, na koniec dodaję szczyptę soli, curry i kurkumę, miksuję na gładkie i jednolite ciasto naleśnikowe, tak aby nie miało grudek.
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, wlewam łyżką wazową ciasto i smażę cienkie naleśniki, przewracam na druga stronę i dosmażam.
Gotowe naleśniki podaję z dowolnym farszem lub sosem, w wersji na wytrawnie. Można je podawać także same posmarowane twarożkiem czy kwaśną śmietaną.
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, wlewam łyżką wazową ciasto i smażę cienkie naleśniki, przewracam na druga stronę i dosmażam.
Gotowe naleśniki podaję z dowolnym farszem lub sosem, w wersji na wytrawnie. Można je podawać także same posmarowane twarożkiem czy kwaśną śmietaną.