Sposób przygotowania:
Smaczne ciasto..
W pierwszej kolejności należy oddzielić od siebie białka i żółtka. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodać do tego 2/3 szklanki cukru, a następnie żółtka i całość dobrze wymieszać ze sobą. Do tego dodać jedną łyżeczkę proszku do pieczenia oraz jedną szklankę mąki i ponownie dobrze wymieszać. Całość dać na formę obłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30- 40 minut. Dwa opakowanie budyniów zagotować z mlekiem, a następnie do ostudzonej masy dodać jedną kostkę margaryny i zmiksować razem. Truskawki oczyścić i wymieszać z cukrem, a następnie zagotować. Do zagotowanych truskawek z cukrem dodać dwa opakowania galaretek truskawkowych. Masę truskawkową dać do ostudzenia. Na upieczony spód należy dać masę z truskawek, a na to masę budyniową. Placek odłożyć na parę chwil do zimnego miejsca.