Sposób przygotowania:
Smaczne ciasto brzoskwiniowe
1. Jedną galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu, a drugą rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. 2. Brzoskwinie odcedzamy z soku i kroimy na mniejsze kawałki. 3. Biszkopty układamy na dno tortownicy, a na nie układamy pół puszki pokrojonych brzoskwiń. 4. Żelatynę rozpuszczamy z odrobiną zimnej wody by spęczniała, następnie wlewamy troszkę gorącej wody i mieszamy by się rozpuściła. 5. Pół litra schłodzonej śmietany ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, wlewamy żelatynę, miksujemy i wylewamy na owoce. 6. Drugie pół litra śmietany ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania wlewamy tężejącą galaretkę (3/4 szklanki) 7. Na śmietanę wylewamy śmietanę z galaretką, układamy pozostałe owoce i zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki.