Sposób przygotowania:
Hamburgery z mięsem, sałatą i pomidorem
Drobno pokroić 1 cebulę. Połączyć z mięsem mielonym, musztardą, keczupem, jajkiem i tartą bułką. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Dobrze wymieszać.
Z mięsa uformować płaskie kotlety i obsmażyć na oliwie z obu stron. Sałatę umyć i drobno posiekać. Wymieszać z oliwą i sosem ziołowym.
Drugą cebulę pokroić w krążki, które lekko zeszklić na oliwie.
Bułki włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Po wyjęciu posmarować keczupem.
Na bułkę nakładać kolejno: doprawioną sałatę, usmażone kotlety, podsmażoną cebulkę, znowu keczup i plaster pomidora posypany suszoną bazylią.
Z mięsa uformować płaskie kotlety i obsmażyć na oliwie z obu stron. Sałatę umyć i drobno posiekać. Wymieszać z oliwą i sosem ziołowym.
Drugą cebulę pokroić w krążki, które lekko zeszklić na oliwie.
Bułki włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut. Po wyjęciu posmarować keczupem.
Na bułkę nakładać kolejno: doprawioną sałatę, usmażone kotlety, podsmażoną cebulkę, znowu keczup i plaster pomidora posypany suszoną bazylią.