Sposób przygotowania:
Smaczne rogaliki kruche
Na początku do miski wsypać mąkę.Dodać miękką margarynę, drożdże utarte tylko z łyżeczką cukru. Następnie dodać śmietanę, żółtka jajek i szczyptę soli. Wszystkie składniki zagnieść razem na ciasto.Gdyby kleiło się zbyt mocno podsypać mąką.Przygotowane ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Z tak przygotowanego placka wycinać rogaliki, nakładać na środek łyżeczką marmoladę i zwijać tworząc rogale.
Rogaliki układać na blaszce do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i ok. 20 minut do momentu aż ładnie się zarumienią.Smacznego.
Rogaliki układać na blaszce do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i ok. 20 minut do momentu aż ładnie się zarumienią.Smacznego.