Sposób przygotowania:
Serowe ciasto z morelami
1.Jajka wbijamy do miski,dodajemy oba cukry i ubijamy na puszysta masę.
2.Ser biały przeciskamy przez praskę lub mielimy,następnie dodajemy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia do ubitych jajek. Chwilę razem miksujemy.
3. Masę serową przekładamy tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, o średnicy 25 cm.
4. Morele płuczemy i dokładnie osuszamy,przekrawamy na pół i usuwamy pestki,następnie układamy na cieście.
5.Ciasto serowe pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy i wyjmujemy z tortownicy.
2.Ser biały przeciskamy przez praskę lub mielimy,następnie dodajemy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia do ubitych jajek. Chwilę razem miksujemy.
3. Masę serową przekładamy tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, o średnicy 25 cm.
4. Morele płuczemy i dokładnie osuszamy,przekrawamy na pół i usuwamy pestki,następnie układamy na cieście.
5.Ciasto serowe pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy i wyjmujemy z tortownicy.
Magdalena88
Marika-
Babeczka35
Dziękuję,ciasto wyszło pyszne;)
Babeczka35
Według mnie brzoskwinie to dość miękkie owoce i mogłyby się na cieście za bardzo rozgotować,chociaż można spróbować.