Sposób przygotowania:
Sernik z morelami na biszkoptachSpód
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wykładamy biszkoptami dobrze jak będziemy mieć podwójną warstwę.
Masa serowa
Jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem, następnie powoli dodajemy ser z wiaderka, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia, a dopiero na samym końcu dodajemy rozpuszczoną i wystudzoną margarynę.
Owoce
Połowę masy serowej wlewamy na biszkopty , a następnie układamy na niej pokrojone morele ( dobrze aby owoców już po pozbyciu się pestek i pokrojeniu było 25 dag.) Na owoce wlewamy resztę sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut.
Polewa
Sernik po upieczeniu studzimy a następnie polewamy polewą czekoladową przygotowana według przepisu na opakowaniu ( lup własnoręcznie przygotowaną) Pozostawiamy aby całkowicie zastygła.