Smalec z cebulą asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzić smalec z cebula

Smalec z cebulą asus

Składniki:

Smalec z cebulą asus

 

  • 1 kg. słoniny
  • 15 dag. surowego boczku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Szczypta soli i tymianku

Sposób przygotowania:

Smalec z cebulą asus
Boczek pokroić na drobno, Słoninę pokroić w bardzo drobną kostkę, włożyć do rondla i wytopić na małym ogniu tak by skwarki nabrały złotego koloru, dodać boczek i smażyć około 15 minut. Cebule obrać, opłukać i posiekać na bardzo drobno i dodać przed końcem smażenia. Tłuszcz zestawić z ognia, wsypać sól, majeranek i tymianek. Kiedy smalec lekko przestygnie przelać go do kamionkowego naczynia i odstawić w chłodne miejsce.

Tagi:

cebula