dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jesli lubicie smarowidełka do pieczywa - koniecznie spróbujcie tej własnie wersji - jest naprawdę pyszna

Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

Składniki:

Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

 

Sposób przygotowania:

Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe
Plaster dyni oraz pomidora układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w 180st (grzanie góra dół) do miękkości dyni - można to zrobić przy okazji pieczenia np np chleba czy ciasta. Upieczone i ostudzone warzywa obieramy ze skórki i wrzucamy do misy blendera. Dodajemy twaróg, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe skłądniki, miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Tagi:

dynia