Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Smarowidło mięsno-warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smarowidło na kanapki z mięsa wieprzowego i warzyw.

Smarowidło mięsno-warzywne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smarowidło mięsno-warzywne

 

Sposób przygotowania:

Smarowidło mięsno-warzywne
Mięso (użyłam mięsa gulaszowego, mocno poprzerastanego tłuszczem) pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Seler obrać, czosnek obrać, marchewki obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie przekroić na krótsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa. Dodać też do niego trochę soli, liść laurowy i ziele angielskie. Mięso z warzywami zalać wodą (tyle, żeby prawie całkowicie przykryła mięso). Gotować do miękkości mięsa. Ugotowane mięso ostudzić. Ostudzone mięso i warzywa wyjąć z wywaru. Cebulę obrać, przekroić na pół. Mięso i warzywa łącznie z cebulą zmielić dwukrotnie maszynką do mielenia mięsa. Do zmielonej masy dodać gałkę muszkatołową, kolendrę i czosnek granulowany. Wszystko dokładnie wymieszać. Smarowidłem smarować kanapki.
Smarowidło mięsno-warzywne
Pokrojone na mniejsze kawałki mięso przełożone do garnka.
Smarowidło mięsno-warzywne
Obrane warzywa dodane razem z liściem laurowym i zielem angielskim do mięsa.
Smarowidło mięsno-warzywne
Ugotowane z warzywami mięso mielone maszynką do mielenia mięsa.
Smarowidło mięsno-warzywne
Zmielona masa mięsno warzywna z dodatkiem przypraw.