Sposób przygotowania:
Muffinki z fetą i szparagami
1. Jajka miksujemy z mlekiem i olejem.
2. Do przesianej mąki z proszkiem dodajemy szczyptę soli, gałkę muszkatołową i czarny sezam.
3. Fetę kroimy z drobna kostkę a szparagi w cienkie talarki.
4. Wymieszane suche składniki wsypujemy do mokrych. Dodajemy ser i warzywa.
5. Tak przygotowanym ciastem napełniamy aluminiowe foremki do 3/4 wysokości. Wierzch możemy posypać dodatkowo czarnym sezamem.
6. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2. Do przesianej mąki z proszkiem dodajemy szczyptę soli, gałkę muszkatołową i czarny sezam.
3. Fetę kroimy z drobna kostkę a szparagi w cienkie talarki.
4. Wymieszane suche składniki wsypujemy do mokrych. Dodajemy ser i warzywa.
5. Tak przygotowanym ciastem napełniamy aluminiowe foremki do 3/4 wysokości. Wierzch możemy posypać dodatkowo czarnym sezamem.
6. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.