TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Smażona chałka maczana w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne, słodkie danie na chłodne dni

Smażona chałka maczana w mleku

Składniki:

Smażona chałka maczana w mleku

 

Sposób przygotowania:

Smażona chałka maczana w mleku
Chałkę kroimy w średniej grubości kromki. Do naczynia wlewamy mleko. Każdą z kromek maczamy w nim krótko z obu stron. W tym czasie rozgrzewamy na patelni masło. Gdy patelnia będzie już gorąca, możemy kłaść na nią kromki chałki. Podsmażamy je, aż uzyskają ładny, złoto-brązowy kolor. Następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy w ten sam sposób. Chałkę możemy podawać w gorącym mlekiem, lub kakaem. Jeśli lubimy możemy też na podsmażoną kromkę nałożyć trochę miodu. Smacznego!