paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

smażona chałka z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dzieciakom na pewno takie śniadanie przypadnie do gustu

smażona chałka z dodatkami

Składniki:

smażona chałka z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

smażona chałka z dodatkami
Truskawki płuczemy pod bieżącą wodą, pozbawiam szypułek. Następnie kroimy je w plasterki. Oba jajka roztrzepujemy za pomocą widelca z mlekiem i cukrem wanilinowym. Chałkę kroimy ostrym nożem w jedno centymetrowe kromki. Na jedną kromkę rozsmarowujemy dżem i układamy plasterki truskawek. Przykrywamy drugą kromką. Tak przygotowane kanapki zamaczamy w jajku i obsmażamy na maśle na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka