bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Smazona kapusta na czerwono.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smażona kapusta na czerwono - nasza ulubiona.

Smazona kapusta na czerwono.

Składniki:

Smazona kapusta na czerwono.

 

  • 1/2 główki kapusty
  • 2 cebule
  • 1/2 opakowania przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka i ostra w proszku
  • ząbek czosnku w plasterkach
  • ziele angielskie 2 ziarenka
  • ewentualnie ziarenka smaku
  • troche wody lub bulionu do podlania
  • oliwa
  • posiekany koperek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Smazona kapusta na czerwono.
Kapustę umyć i poszatkowac lub pokroić. Na patelni rozgrzac olej włożyć kapuste, podsmażyć. Dodac cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek, podlac wodą lub bulionem dusic razem, doprawic do smaku sola, pieprzem, ziarenkami, paprykami. Kiedy kapusta jest już miękka dodać do niej przecier pomidorowy i koperek. Wymieszać, chwle poddusić razem.

Tagi:

kapusta