Sposób przygotowania:
Smażona karkówka
1. Mięso myjemy, kroimy najpierw w plastry, a następnie każdy z nich na pół. Posypujemy dokładnie przyprawą i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
2. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy. Czosnek rozgniatamy w prasce i dodajemy do jajek. Mieszamy.
3. Mięso obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy na nim kawałki opanierowanego mięsa. Przez chwilę obsmażamy na dużym ogniu, a następnie ok. 20-25 minut smażymy na najmniejszym palniku.
5. Podajemy na ciepło.
2. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy. Czosnek rozgniatamy w prasce i dodajemy do jajek. Mieszamy.
3. Mięso obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy na nim kawałki opanierowanego mięsa. Przez chwilę obsmażamy na dużym ogniu, a następnie ok. 20-25 minut smażymy na najmniejszym palniku.
5. Podajemy na ciepło.