Sposób przygotowania:
Smażona kaszanka z wątróbką i czerwoną fasolą
► Wątróbkę drobiową przeciąć wzdłuż czarnej linii, by łatwiej było wyciąć niechciane elementy: białe wiązadła, błony oraz krwiste skrzepy (uwaga na miejsca, w których mogłyby się znajdować resztki żółci). Wątróbkę umyć, osuszyć i przekroić na dwa kawałki. W międzyczasie opłukać i odsączyć czerwoną fasolkę.
► Wątróbkę smażyć przez około 5 minut, aż uzyska jasnobrązowy kolor (posolić na koniec i nie smażyć wątróbki zbyt długo, by nie stwardniała). Przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu w używanej patelni po smażeniu wątróbki, przysmażyć cebulkę.
► Do zeszklonej cebulki, dodać kaszankę obraną z kiszki i pokrojoną w plasterki i razem smażyć przez kilka minut, aż całość nabierze pięknego koloru. Następnie dodać wątróbkę, fasolę i doprawić do smaku solą pieprzem oraz majerankiem. Pod konieć smażenia domieszać posiekany szczypiorek.
► Wątróbkę smażyć przez około 5 minut, aż uzyska jasnobrązowy kolor (posolić na koniec i nie smażyć wątróbki zbyt długo, by nie stwardniała). Przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu w używanej patelni po smażeniu wątróbki, przysmażyć cebulkę.
► Do zeszklonej cebulki, dodać kaszankę obraną z kiszki i pokrojoną w plasterki i razem smażyć przez kilka minut, aż całość nabierze pięknego koloru. Następnie dodać wątróbkę, fasolę i doprawić do smaku solą pieprzem oraz majerankiem. Pod konieć smażenia domieszać posiekany szczypiorek.