szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Łosoś w paprykowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś w tej panierce jest bardzo sycący. Dlatego świetnie nadaje się do niego jako dodatek ugotowany ryż i np. mizeria z ogórków i koperku.

Łosoś w paprykowej panierce

Składniki:

Łosoś w paprykowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w paprykowej panierce

Przygotowanie panierki

Łosoś w paprykowej panierce
Jeśli nie mamy masła, możemy użyć oleju.

Papryki umyć i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Tartą bułkę wymieszać z roztopionym masłem, pokrojoną papryką i natką pietruszki.

Doprawić sporą szczyptą soli i pieprzu.

Wymieszać i wstawić na chwilę do lodówki.

Przygotowanie łososia

Łosoś w paprykowej panierce
Możemy zapiekać w naczyniu żaroodpornym lub na wysmarowanej olejem blaszce.

Filety z łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie nałożyć na nie sporą ilość panierki paprykowej.

Przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem i piec ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni.


Tagi:

danie obiad