aggnieszkaa

aggnieszkaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Smażona, marynowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marynowanie mięsa nadaje potrawie głębszy smak

Smażona, marynowana pierś z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażona, marynowana pierś z kurczaka

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki octu winnego
  • olej
  • przyprawa KEBAB
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz ziołowy
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Smażona, marynowana pierś z kurczaka
Piersi myjemy, jeśli są duże (podwójne) rozcinamy na mniejsze kawałki. Posypujemy z obu stron przyprawami. Umieszczamy w misce, dodajemy 3 łyżki oleju oraz ocet winny, dodajemy vegety. Wszystko mieszamy, aby mięso było przyprawione równomiernie. Tak przygotowaną marynatę odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po upływie tego czasu układamy piersi na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy dwustronnie na małym ogniu pod przykryciem. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i sałatką.
Smażona, marynowana pierś z kurczaka
Umieszczamy w misce, dodajemy 3 łyżki oleju oraz ocet winny, dodajemy vegety.
Smażona, marynowana pierś z kurczaka
Smażymy dwustronnie na małym ogniu pod przykryciem.