Sposób przygotowania:
Smażona panga
Filety pokroić na średniej wielkości kawałki . Następnie skropić sokiem z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem . Całość odstawić na 15 - 20 minut . W głębokim talerzu roztrzepać jajko
widelcem , dolać mleko i wymieszać . Maczać w tym kawałki ryby , a następnie obtaczać je w mące . Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej rybę . Cebulę obrać i posiekać a następnie dorzucić do pangi. Posypać odrobiną bazylii . Rybę smażyć z obu stron na złoty kolor . Podawać z usmażoną cebulą .
widelcem , dolać mleko i wymieszać . Maczać w tym kawałki ryby , a następnie obtaczać je w mące . Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej rybę . Cebulę obrać i posiekać a następnie dorzucić do pangi. Posypać odrobiną bazylii . Rybę smażyć z obu stron na złoty kolor . Podawać z usmażoną cebulą .