Sposób przygotowania:
Smażona panga z ziemniakami i marchewką
Pangę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na kawałki. Jajko roztrzepać, dodać odrobinę soli. Bułkę wysypać na talerz. Pangę zanurzać najpierw w jajku, a potem obtaczać w bułce. Rybę smażyć na rumiano z obu stron na oleju. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć marchew do garnka, polać wodą i dusić do miękkości. Zrobić zasmażkę z 1 łyżki mąki i odrobiny margaryny. Dodać do marchewki i wymieszać. Marchew doprawić do smaku cukrem. Ziemniaki obrać i ugotować. Ugotowane ziemniaki ubić tłuczkiem. Na talerz wyłożyć ziemniaki, polać tłuszczem ze smażenia ryb. Obok położyć rybę oraz przygotowaną marchewkę.