Sposób przygotowania:
Smażona ryba z sosem koperkowym
Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Kostkę ropzuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Do gorącego bulionu wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki pszennej i dokładnie mieszamy. Dodajemy pęczęk drobną posiekanego koperku i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażoną rybę polewamy sosem.
Smacznego.
Kostkę ropzuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Do gorącego bulionu wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki pszennej i dokładnie mieszamy. Dodajemy pęczęk drobną posiekanego koperku i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażoną rybę polewamy sosem.
Smacznego.