monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Smażone czereśnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kiedy w zimę zatęsknimy za ich smakiem wystarczy otworzyć słoiczek.

Smażone czereśnie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażone czereśnie

 

Sposób przygotowania:

Smażone czereśnie
Czereśnie przebieramy,myjemy i pozbawiamy pestek,przy okazji sprawdzamy czy nie są robaczywe .Czereśnie wrzucamy na patelnię dodajemy cukier smażymy jakieś 40 minut ,czereśnie muszą puścić sok a pużniej ten sok trzeba zredukować tak po 20 minutach dodałam sok z cytryny często mieszamy. Jak już czereśnie będą dość gęste przekładamy je do słoiczków ,zakręcamy i odkładamy do góry dnem. W sam raz na długie zimowe wieczory lub jako dodatek np;do świątecznego sernika.
Smażone czereśnie
Do deserów lodowych ,ciast czy naleśników mmmm wspaniały dodatek.