Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Smażone jabłka do deserów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smażone jabłka do placuszków owsianych, naleśników, makaronu.

Smażone jabłka do deserów

Składniki:

Smażone jabłka do deserów

 

Sposób przygotowania:

Smażone jabłka do deserów
Jabłka umyć, następnie obrać je i pokroić na ćwiartki. Dać je do rondla, podlać wodą i nastawić na małym ogniu pod przykryciem. Dodać do smaku cukier, łyżeczkę cynamonu i sok z cytryny.
Sprawdzać, aby jabłka nie przywarły i woda nie wyparowała.
Gdy jabłka będą całkiem miękkie, to wyłaczyć. Doprawić ponownie do smaku. Podawać do owsianych placuszków, naleśników, makaronu, ryżu.