zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Smażone kanapki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Takie kanapki zrobiłam dziś chłopakom na śniadanie i byli zaskoczeni, że tak pomysłowo można zrobić proste śniadanie

Smażone kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone kanapki

 

  • 8 kromek chleba ( może być z poprzedniego dnia )
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 30 g polędwicy ( plasterki )
  • 2 łyżki żółtego sera ( drobno startego )
  • do smaku :
  • sól czosnkowo - ziołowa
  • pieprz
  • cebula granulowana
  • chili
  • słodka papryka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażone kanapki
Z kromek chleba wyjąć miękisz i pokroić w kostkę, miękisz wrzucić do miski. Polędwicę pokroić, dodać do chleba i dodać starty ser. Posypać przyprawami. Jajka rozbełtać z mlekiem, wlać do miski ze składnikami i wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć skórki chleba i w środek nałożyć porcje przygotowanego nadzienia lekko dociskając i wypełniając wolną przestrzeń. Kanapki smażyć na złoty kolor z jednej strony, potem delikatnie obrócić i znowu smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Kanapki można podać z ketchupem.
Smażone kanapki
Etap 1z kromek chleba wyjąć miękisz i dodac resztę składników
Smażone kanapki
Etap 2d kostek miękiszu dodać pozostałe składniki
Smażone kanapki
Etap 3najpierw położyć na patelni skórki chleab a potem nadzienie
Smażone kanapki
Etap 4smazyć z obu stron i odsączyc na ręczniku