Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Smażone kanie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świeża kania jest śmiało zastępuje niejedno mięso.

Smażone kanie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażone kanie.

 

Sposób przygotowania:

Smażone kanie.
Z kapeluszy usuwamy nogę. Za pomocą pędzelka czyścimy dokładnie całą powierzchnie łącznie z blaszkami. Małe kapelusze dzielimy na pół, większe na ćwiartki. Jajka mieszamy z odrobiną soli. Panierujemy kanie w jajku i bułce tartej. Układamy na gorącym tłuszczu i wolno smażymy na rumiano. Smażyć zaczynamy od strony z blaszkami to nam zapewni, że grzyb będzie puszysty. Gotowe osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy ciepłe z pieczywem lub surówką.
Smażone kanie.
Kapelusze oczyszczamy za pomocą pędzelka.
Smażone kanie.
Do jajek dodajemy sól i to wystarczy reszta smaku to natura.

Tagi:

jajko tarta jajka