Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Smażone kanie w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierwszy raz w zyciu jadłam kanie - znalazłam jedną w lesie, była super :)

Smażone kanie w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone kanie w panierce

 

Sposób przygotowania:

Smażone kanie w panierce
Kanie delikatnie oczyszczamy i pozbawiamy nóżek. Następnie dzielimy na krzyż lub na 6 częśći. Do talerza wbijamy jajko, dodajemy nieco soli oraz pieprzu i dokładnie mieszamy. Następnie każdy z kawałków grzyba dokładnie obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Kanie smażymy na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na rumiano. Najlepiej smakuje na gorąco.
Smażone kanie w panierce
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki..
Smażone kanie w panierce
Do talerza wbijamy jajko, dodajemy nieco soli oraz pieprzu i
Smażone kanie w panierce
każdy z kawałków grzyba dokładnie obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej.
Smażone kanie w panierce
każdy z kawałków grzyba dokładnie obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka