LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Smażone kurki wg LIDZI

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cudowny, niepowtarzalny smak lata

Smażone kurki wg LIDZI Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażone kurki wg LIDZI

 

Sposób przygotowania:

Smażone kurki wg LIDZI
Grzyby obrac, kilkakrotnie opłukac w zimnej wodzie. Wrzucic na patelnię na rozgrzane masło i zaraz posolic. Smażyc do miękkości często potrząsając patelnią, aby się nie przypaliły. Na koniec przyprawic pieprzem. Są idealne do pieczywa lub jako podkład do jajecznicy. Jeśli ktoś lubi może dodac cebulkę lub szczypiorek, pietruszkę.
Smażone kurki wg LIDZI
Mycie grzybów przygotowywanych do smażenia.

Tagi:

kurki grzyby