Sposób przygotowania:
Pieczarki w zalewie octowej
1. Z pieczarek odkrawam trzonki. Pieczarki oprószam solą. Następnie maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju.
2. Zalewa:
Wszystkie składniki zalewy przekładam do garnka i zagotowuję. Zalewę odstawiam do przestudzenia.
3. W dużym naczyniu układam usmażone pieczarki. Pieczarki zalewam zimną zalewą. Odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce, aby się przegryzły. Podaję z pieczywem.
2. Zalewa:
Wszystkie składniki zalewy przekładam do garnka i zagotowuję. Zalewę odstawiam do przestudzenia.
3. W dużym naczyniu układam usmażone pieczarki. Pieczarki zalewam zimną zalewą. Odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce, aby się przegryzły. Podaję z pieczywem.