Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1264]

Pieczarki w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pieczarki w zalewie octowej- idealna przekąska na każdą imprezę. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!!

Pieczarki w zalewie octowej

Składniki:

Pieczarki w zalewie octowej

 

Zalewa

Sposób przygotowania:

Pieczarki w zalewie octowej
1. Z pieczarek odkrawam trzonki. Pieczarki oprószam solą. Następnie maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju.

2. Zalewa:

Wszystkie składniki zalewy przekładam do garnka i zagotowuję. Zalewę odstawiam do przestudzenia.

3. W dużym naczyniu układam usmażone pieczarki. Pieczarki zalewam zimną zalewą. Odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce, aby się przegryzły. Podaję z pieczywem.