Sposób przygotowania:
Smażone pierogi z kurkami
Kurki obieramy i myjemy. Mielimy w maszynce na dość grubym sitku lub bardzo drobno siekamy.
Cebulkę siekamy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i gdy się zeszkli, dodajemy kurki i doprawiamy mocno do smaku. Smażymy aż woda odparuje.
Z mąki, oleju, jajek, proszku do pieczenia i octu i wody zagniatamy ciasto, lekko je solimy.
Rozwałkowujemy i wycinamy koła. Faszerujemy kurkami i zlepiamy pierogi.
Smażymy w głębokim tłuszczu aż ładnie się przyrumienią.
Cebulkę siekamy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i gdy się zeszkli, dodajemy kurki i doprawiamy mocno do smaku. Smażymy aż woda odparuje.
Z mąki, oleju, jajek, proszku do pieczenia i octu i wody zagniatamy ciasto, lekko je solimy.
Rozwałkowujemy i wycinamy koła. Faszerujemy kurkami i zlepiamy pierogi.
Smażymy w głębokim tłuszczu aż ładnie się przyrumienią.