aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

smażone pstrągi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne,smażone pstrągi w marynacie

smażone pstrągi

Składniki:

smażone pstrągi

 

  • 3 pstrągi
  • 1 cebula
  • marynata:
  • 5 łyżek oleju
  • szczypta soli
  • sok z cytryny
  • pieprz, kminek, sól

Sposób przygotowania:

smażone pstrągi
Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Pstrągi wypatroszyć, nie odcinamy głowy i ogona. Następnie dokładnie myjemy i obkładamy marynatą, wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Następnie do każdej ryby wkładamy plasterki cebuli i smażymy, obracając na rozgrzanym oleju. Można także grillować lub piec w piekarniku, wcześniej trzeba jednak owinąć w folię aluminiową.