Sposób przygotowania:
Smażone ryby słodkowodne
Ryby oczyszczone, wypatroszone, pozbawione głów i dokładnie wymyte, nacieramy solą. Do środka każdej ryby dajemy trochę soli czosnkowej, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki i masła. Ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do momentu aż ładnie zarumienią się z każdej strony.
![Smażone ryby słodkowodne Smażone ryby słodkowodne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-ryby-slodkowodne-130142.jpg)
![Smażone ryby słodkowodne Smażone ryby słodkowodne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-ryby-slodkowodne-130143.jpg)
![Smażone ryby słodkowodne Smażone ryby słodkowodne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-ryby-slodkowodne-130144.jpg)
![Smażone ryby słodkowodne Smażone ryby słodkowodne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazone-ryby-slodkowodne-130145.jpg)