2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Smażone warzywa pachnące Indiami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Osoby które nie lubią samych warzyw mogą dodać do tej potrawy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i smażyć razem z warzywami

Smażone warzywa pachnące Indiami

Składniki:

Smażone warzywa pachnące Indiami

 

  • Mieszanka mrożonych warzyw z fasolką (dowolnej firmy)
  • 2 łyżki masła
  • 1 kawałek imbiru posiekanego drobniutko
  • 2 łyżeczki pasty curry
  • 1 łyżeczka pikli z czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone warzywa pachnące Indiami
W woku rozpuszczamy masełko, następnie dodajemy pastę curry pikle z czosnku imbir i wlewamy sos sojowy .Wszystkie składnikidokładnie mieszamy ze sobą ,a następnie wrzucamy mieszankę warzyw i smażyć aż będą miękkie .Podawać jako samodzielne danie ale najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko długo ziarnistym ryżem

Tagi:

sosy