Sposób przygotowania:
Smażone ziemniaki z kremowymi grzybami
Ugotowane ziemniaki (możemy wykorzystać te z wczorajszego obiadu) kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i przesmażamy ziemniaki na złoto. Na osobnej patelni rozgrzewamy druga łyżkę masła klarowanego. Cebule siekamy w piórka a cukinię w kostkę. Młodą cukinię możemy pokroić ze skórką, jeśli jest twarda należy ją obrać. Przesmażamy Cebulę, cukinie i grzyby aż odparuje z nich woda a cebula się zeszkli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podlewamy śmietanką, i kontynuujemy smażenie, aż nieco się zredukuje. Ziemniaczki wykładamy na talerze i przykrywamy kremowymi grzybami z cebulą i cukinią. Dekorujemy natka pietruszki.