Sposób przygotowania:
Ziemniaki z grzybami Eli
Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko.Odcedzić,przelać zimną wodą i ostudzić.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulę,zamrożone grzyby (nie rozmrażać)i smażyć aż sok odparuje.Wlać do grzybów śmietanę i gotować aż odparuje i stanie się gęsta.Doprawić solą,pieprzem i ostudzić.Z ziemniaków zciąć wierzchy,wydrążyć srodki(zostawić około 1/2 cm z brzegów),połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę.Do grzybów dodać pokrojony miąższ ziemniaków,natkę,sól,pieprz do smaku i wymieszać.Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu (można też w piekarniku)aż ziemniaki będą całkiem miękkie.Smacznego!
jovi
góralka
wedith1
Jojo
msewka
yola
Marika_1961