anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Smażony dorsz panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dorsz jest bardzo delikatną Ale bardzo mięsną rybą. Bardzo często go przygotowuje i znika w momencie ze stołu

Smażony dorsz panierowany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażony dorsz panierowany

 

Sposób przygotowania:

Smażony dorsz panierowany
Fileta rozmrozić najlepiej plukając je w ciepłej wodzie. Filety osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Doprawić wegeta i pozostawić na 30 minut. Następnie roztrzepać jaja i moczyć w nich filety które można wcześniej przeciąć. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smażenie powinno trwać około 4 minuty z każdej strony.
Smażony dorsz panierowany
przyprawione ryby powinny odpocząć około 30 minut

Tagi:

tarta dorsz