zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Dorsz atlantycki panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

smaczna rybka w chrupiącej panierce

Dorsz atlantycki panierowany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorsz atlantycki panierowany

 

Sposób przygotowania:

Dorsz atlantycki panierowany
Dorsza rozmrozić, opłukać, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Zostawić na 15 minut. Zmiksowane płatki połączyć z bułką tartą i pieprzem cayenne. Na patelni rozgrzać olej. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Rybę obtaczać w mące, otrzepać z jej nadmiaru, zanurzać w rozmąconym jajku i panierować w panierce. Kłaść na gorący olej i smażyć po kilka minut z obu storn.
Dorsz atlantycki panierowany
Etap 1przygotwac rybę i pozostałe składniki
Dorsz atlantycki panierowany
Etap 2ryby panierowac i opanierowane kłaść na gorący olej
Dorsz atlantycki panierowany
Etap 3smażyc na złoto brązowy kolor z obu stron