Sposób przygotowania:
Halibut na jaglance
Do tego dania wybieramy mniejsze buraczki, które gotujemy, a potem kroimy w cienkie plasterki.
Plasterki buraków rozkładamy na patelni, podpiekamy 1-2 minuty, następnie podlewamy octem balsamicznym, odparowujemy i dodajemy miód.
Na środek talerza kładziemy ugotowaną kaszę jaglaną, na około rozkładamy plasterki buraczków. Na wierzch kładziemy filet wędzonego halibuta.
Buraczki posypujemy sezamem, polewamy sosem balsamicznym.
Porcja wystarcza dla dwóch osób.
Plasterki buraków rozkładamy na patelni, podpiekamy 1-2 minuty, następnie podlewamy octem balsamicznym, odparowujemy i dodajemy miód.
Na środek talerza kładziemy ugotowaną kaszę jaglaną, na około rozkładamy plasterki buraczków. Na wierzch kładziemy filet wędzonego halibuta.
Buraczki posypujemy sezamem, polewamy sosem balsamicznym.
Porcja wystarcza dla dwóch osób.