Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Smażony paniowowany kurczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne , szybkie i dzieci wsuwają jak się patrzy :P

Smażony paniowowany kurczak

Składniki:

Smażony paniowowany kurczak

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 1 sztuka jajko,
  • do obtoczenia bułka tarta,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smażenia olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Smażony paniowowany kurczak
Jajko wybijamy na talerzyk i rozbijamy razem z pieprzem i solą. Następnie pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kwadraciki. Obtaczamy w jajku następnie w bułce.Rozgrzewamy głęboki olej i smażymy aż się ze złocą . Smacznego!