Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Smażone pstrągi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przygotowanie jest dziecinnie proste, a efekt gotowego dania, z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i surówki sprawia, że prezentuje się jak w dobrej restauracji :) Koszt przygotowania takiego dania jak na zdjęciu dla 2 osób wraz z dodatkami to ok.25zł

Smażone pstrągi

Składniki:

Smażone pstrągi

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone pstrągi
Na 2-3h przed smażeniem pstrągi marynujemy. Do miseczki wciskamy czosnek, dodajemy łyżeczkę soli, pieprz oraz nieco oleju lnianego, mieszamy i nacieramy rybę od wewnątrz. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pstrągi. Smażymy na niewielkim ogniu przez ok. 4-5 minut z każdej strony, tak aby skórka była rumiana, aby sprawdzić czy ryba jest już miękka, można lekko widelcem zajrzeć do nacięcia ryby, jeśli mięso zmieniło kolor na biały to można podawać.

Tagi:

pstrąg