Sposób przygotowania:
Aromatyczny marynowany pstrąg z patelni
► Wypatroszone pstrągi dokładnie oczyścić z łusek i bardzo dokładnie umyć (żeby nie było krwi przy kręgosłupie). Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pstrągi powinno się smażyć z głową, ale ponieważ moje były duże i z łbem nie zmieściłby się na patelnię.
► MARYNATA: do miseczki wlać sok z cytryny, dodać czosnek, pieprz, kolęndre i sól. Wszystko dobrze wypmieszać.
► Ryby natrzeć marynatą w środku i na zewnątrz i odłożyć na 120 minut. Na patelni grillowej mocno rozgrzać tłuszcz, zmniejszyć ogień i ułożyć na nią ryby, skórą do dołu. Ryby smażyć po kilka minut (4-5 minut) z każdej strony.
► MARYNATA: do miseczki wlać sok z cytryny, dodać czosnek, pieprz, kolęndre i sól. Wszystko dobrze wypmieszać.
► Ryby natrzeć marynatą w środku i na zewnątrz i odłożyć na 120 minut. Na patelni grillowej mocno rozgrzać tłuszcz, zmniejszyć ogień i ułożyć na nią ryby, skórą do dołu. Ryby smażyć po kilka minut (4-5 minut) z każdej strony.