iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Smażony pstrąg z frytkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smażony pstrąg z frytkami

Smażony pstrąg z frytkami

Składniki:

Smażony pstrąg z frytkami

 

 

Sposób przygotowania:

Smażony pstrąg z frytkami
Pstrągi myjemy oczyszczamy. Do większej miski wlewamy zimną wodę . Dodajemy pokrojona cytrynę sól morską , pieprz cytrynowy i pokrojony czosnek. Mieszamy , w taka marynatę wkładamy pstrągi i marynujemy je ile mamy czasu najlepiej całą noc. Następnie wyciągamy pstrągi osuszamy. Wkładamy je do piekarnika na ok 10 min. Ziemniaki obieramy kroimy w frytki i smażymy je na oleju. Pstrągi wyciągamy z piekarnika i obsmażamy na patelni na masełku. Podajemy z surówką.

Tagi:

pstrąg